Tον Δήμο Πειραιά επισκέφθηκε η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας (Κ.Μ.Μ) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε) στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2016, προσφέροντας δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο σε  περισσότερες από 70 γυναίκες από ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (άνεργες & ανασφάλιστες). Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της καμπάνιας «Κίνηση "Μαστ" για τον καρκίνο του Μαστού!», η οποία  υλοποιείται με τη στήριξη της ELPEN και την οργανωτική συμβολή της Κ.Ε.Δ.Ε και του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.


Η εκστρατεία στοχεύει στην ενημέρωση για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού κι έχει ήδη ταξιδέψει σε σειρά πόλεων της ελληνικής περιφέρειας (Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Ξάνθη, Μυτιλήνη και άλλους προορισμούς), ενώ πρόσφατα επισκέφθηκε το Γηροκομείο Αθηνών και το δημαρχείο Αγίας Παρασκευής.

Με την πολύτιμη στήριξη του Δήμου Πειραιά, η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Ε.Α.Ε. βρέθηκε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στον πεζόδρομο Δραγάτση και την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στο Πάρκο Γεννηματά στα Καμίνια, συμβάλλοντας στην πρόληψη της συχνότερης κακοήθειας που πλήττει τις Ελληνίδες σήμερα, τον καρκίνο του μαστού. Περισσότερες από 5.000 Ελληνίδες διαγιγνώσκονται ετησίως από τη συγκεκριμένη νόσο, η οποία σύμφωνα με επίσημα στοιχεία φέρει αυξημένες πιθανότητες πλήρους θεραπείας, εάν διαγνωστεί έγκαιρα.

Η ELPEN στηρίζει το πολύτιμο αυτό ταξίδι της Ε.Α.Ε, αναλαμβάνοντας την επισκευή και επαναλειτουργία της Κ.Μ.Μ της Ε.Α.Ε και στηρίζοντας την καμπάνια «Κίνηση "Μαστ" για τον καρκίνο του Μαστού!». Με τον τρόπο αυτό κορυφώνει την έντονη δραστηριότητα που αναπτύσσει εδώ και χρόνια στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, αποδεικνύοντας, πως η παρουσία της στην ελληνική κοινωνία αποτελεί προϊόν κοινωνικής δραστηριότητας. Συγχρόνως, επιβεβαιώνει και την ειλικρινή κοινωνική της ευαισθησία, χορηγώντας μια δράση που δεν σχετίζεται με εμπορικές σκοπιμότητες, αφού η ELPEN δεν παράγει, ούτε εμπορεύεται ογκολογικά φάρμακα.