Η καρδιά της παραγωγής της ELPEN χτυπά στο Πικέρμι! Σε μία έκταση 15.000 τ.μ. στεγάζονται δύο παραγωγικές μονάδες συνολικής έκτασης 16.000 τ.μ. και δυναμικότητας μεγαλύτερης των 280.000 συσκευασιών ανά βάρδια, στη μια εκ των οποίων παράγονται αποκλειστικά πενικιλινούχα σκευάσματα.

Στις εγκαταστάσεις του Πικερμίου στεγάζονται οι εξής υπηρεσίες:

  • Παραγωγή και ποιοτικός έλεγχος φαρμακευτικών προϊόντων
  • Αποθήκευση, παραγγελιοληψία και διανομή φαρμακευτικών παραφαρμακευτικών και ιατροτεχνολογικών προϊόντων
  • Διοικητικές υπηρεσίες (λογιστήριο, διαχείριση αποθεμάτων, IT, τμήμα εξαγωγών, Κανονιστικές Υποθέσεις)
  • Tμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης

Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις της ELPEN καλύπτουν 7.000 τ.μ. και οι αποθηκευτικοί χώροι 4.500 τ.μ. Στα υπόλοιπα 500 τ.μ. στεγάζονται οι λειτουργίες του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης.

Στην παραγωγή και τον έλεγχο ποιότητας φαρμακευτικών προϊόντων απασχολούνται περίπου 240 ειδικευμένα άτομα, 56 εκ των οποίων εντάσσονται στο επιστημονικό προσωπικό της εταιρείας.

Οι χώροι παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου είναι κατασκευασμένοι σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές  προδιαγραφές (EU GMPs) και σε αυτούς παράγονται φαρμακοτεχνικές μορφές, όπως:

Ειδικότερα οι πενικιλινούχες και οι εισπνεόμενες μορφές, λόγω των υψηλών απαιτήσεων τους, είναι από τις λίγες παραγόμενες στον Ελληνικό χώρο και από τις ελάχιστες παραγόμενες σε όλη την Ευρώπη.

Προδιαγραφές Λειτουργίας

Η συνολική λειτουργία του εργοστασίου είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις διεθνείς προδιαγραφές που αφορούν στην παραγωγή, την αποθήκευση και τη διανομή φαρμακευτικών προϊόντων (EU GMP, GSP, GDP). Η εταιρεία διαθέτει πιστοποιήσεις από φορείς όπως, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (Eudra GMP Compliance Certificate) και τo Food & Drug Administration της Σαουδικής Αραβίας και της Ιορδανίας (SFDA GMP Compliance Certificate και JFDA GMP Compliance Certificate αντίστοιχα)  και εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνο με το διεθνές πρότυπο ISO 9001:2015.

Το κτίριο των αποθηκών είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τις τρέχουσες απαιτήσεις των EU Good Manufacturing and Storage Practices, έχει στεγασμένη επιφάνεια περίπου 3.000 τ.μ και δυνατότητα αποθήκευσης – διαχείρισης περίπου 1.200 παλετών. Είναι πλήρως κλιματιζόμενο με συνθήκες αποθήκευσης (σχετική υγρασία, θερμοκρασία) που ελέγχονται και καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο. Επίσης, διαθέτει ψυκτικούς θαλάμους για τα προϊόντα  ειδικών αποθηκευτικών προδιαγραφών. Η διανομή των προϊόντων εκτελείται από τέσσερα (4) ιδιόκτητα κλιματιζόμενα φορτηγά και υπαλλήλους που ανήκουν στο μόνιμο εκπαιδευμένο προσωπικό.