Στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα βρέθηκε η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας (Κ.Μ.Μ) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε) από 29 Σεπτεμβρίου έως και 2 Οκτωβρίου 2016, προσφέροντας δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο σε  περισσότερες από 200 γυναίκες από ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (άνεργες & ανασφάλιστες). Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της καμπάνιας «Κίνηση "Μαστ" για τον καρκίνο του Μαστού!», η οποία  υλοποιείται με την ευγενική στήριξη της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας, ELPEN.


Η εκστρατεία πραγματοποιείται σε σειρά πόλεων της ελληνικής περιφέρειας, ενώ έχει ήδη επισκεφθεί τη Λάρισα, την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, την Ξάνθη και τη Μυτιλήνη. Στόχος της είναι η ενημέρωση για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Η πρωτοπόρος Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία ELPEN αποφάσισε να σηματοδοτήσει τα 50 χρόνια διαρκούς δραστηριοποίησής της στην παραγωγή και έρευνα καινοτόμων φαρμάκων, χορηγώντας το σπουδαίο έργο της Ε.Α.Ε. Στο πλαίσιο αυτό, ανέλαβε την επισκευή και επαναλειτουργία της Κ.Μ.Μ και στηρίζει την εκστρατεία «Κίνηση 'Μαστ' για τον καρκίνο του Μαστού!».

Πρόκειται για μια κίνηση ειλικρινούς κοινωνικής προσφοράς εκ μέρους της χορηγού εταιρείας, καθώς η ELPEN δεν παράγει, ούτε εμπορεύεται ογκολογικά φάρμακα. Παράλληλα, αποτελεί και την κορύφωση μιας σειράς δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα που αναπτύσσει εδώ και πολλά χρόνια, αποδεικνύοντας, πως οι υγιείς επιχειρηματικές προσπάθειες μπορούν και πρέπει να προσφέρουν στον Άνθρωπο και την Κοινωνία.

Η αδυναμία πρόσβασης σε υπηρεσίες πρόληψης αποτελεί αναμφίβολα ένα θλιβερό φαινόμενο στην Ελλάδα της κρίσης. Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για τον καρκίνο του μαστού, τη συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις Ελληνίδες με τον αριθμό των νέων περιστατικών να υπολογίζεται στα 5.000 ετησίως.

Η πρόληψη αποκτά πολλαπλάσια αξία στη συγκεκριμένη νόσο, καθώς σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η έγκαιρη διάγνωσή της παρέχει αυξημένες πιθανότητες πλήρους θεραπείας. Για τον λόγο αυτό, η πρωτοπόρος Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία ELPEN συμπορεύεται με την Ε.Α Ε στην υλοποίηση ενός σπουδαίου οράματος. Να μην υπάρχει γυναίκα που να μην γνωρίζει και να μην προλάβει τον καρκίνο του μαστού.