Tην Κρήτη επισκέφθηκε η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας (Κ.Μ.Μ) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε), προσφέροντας δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο σε περισσότερες από 400 γυναίκες από ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (άνεργες & ανασφάλιστες). Με αφορμή επίσης την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και σε συνεργασία με τη Γραμματεία Γυναικών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Αστυνομίας πραγματοποίησε 50 δωρεάν μαστογραφίες στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις εντάσσονται στην καμπάνια «Κίνηση “Μαστ” για τον καρκίνο του Μαστού!», η οποία  υλοποιείται με τη στήριξη της ELPEN και την οργανωτική συμβολή της Κ.Ε.Δ.Ε και του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. Στο πλαίσιο αυτό, η Κ.Μ.Μ της Ε.Α.Ε. επισκέφθηκε στις 13 & 14 Μαρτίου τον δήμο Ηρακλείου, στις 15 & 16 Μαρτίου τον δήμο Ρεθύμνου, ενώ τελευταίος της σταθμός ήταν ο δήμος Χανίων στις 17 & 18 Μαρτίου.

Η εκστρατεία στοχεύει στην ενημέρωση για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού κι έχει ήδη ταξιδέψει σε σειρά πόλεων της ελληνικής περιφέρειας (Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Ξάνθη, Μυτιλήνη, Ρόδο και άλλους προορισμούς), καθώς επίσης και σε πολλές περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά.

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συχνότερη κακοήθεια που πλήττει τις Ελληνίδες σήμερα με  περισσότερες από 5.000 Ελληνίδες να διαγιγνώσκονται ετησίως. Σύμφωνα μάλιστα με επίσημα στοιχεία, η συγκεκριμένη νόσος φέρει αυξημένες πιθανότητες πλήρους θεραπείας, εάν διαγνωστεί έγκαιρα.

Η ELPEN στηρίζει το πολύτιμο αυτό ταξίδι της Ε.Α.Ε, επιβεβαιώνοντας την ειλικρινή κοινωνική της ευαισθησία, αφού δεν παράγει, ούτε εμπορεύεται ογκολογικά φάρμακα.