Το Κεντρικό Κοινωνικό Φαρμακείο του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών εγκαινίασε μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β' την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 ο αντιπρόεδρος της ELPEN και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), κ. Θεόδωρος Τρύφων.

 


Σε συνέχεια της μακροχρόνιας και διαρκούς συνεργασίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την ΠΕΦ, η συγκεκριμένη δράση αποβλέπει στην υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων, ανέργων και ευπαθών ομάδων που κατοικούν στην επικράτεια των συνολικά 145 ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Η ΠΕΦ ανέλαβε τον αποκλειστικό εφοδιασμό του φαρμακείου με ποιοτικά Ελληνικά  Φάρμακα, χωρίς κάποια οικονομική επιβάρυνση, τα οποία καλύπτουν όλες τις κατηγορίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης και περιλαμβάνουν τόσο συνταγογραφούμενα, όσο και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, καθώς και τα παραφαρμακευτικά προϊόντα. 
Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος Β', πραγματοποίησε τον αγιασμό των εγκαινίων και ευχαριστώντας θερμά την ΠΕΦ για την στήριξή της δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: «Η Εκκλησία σήμερα βάζει ένα μικρό λιθαράκι σε μια μεγάλη προσπάθεια με πολύ αγαθές προθέσεις. Σε αυτή μας την προσπάθεια βρήκαμε πρόθυμο σύμμαχο την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας».

Στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων, ο κ.Θ.Τρύφων δήλωσε, ότι η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία ήταν και θα είναι πάντα αρωγός αντίστοιχων πρωτοβουλιών που έχουν σαν στόχο την ανακούφιση και τη φροντίδα των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, ιδιαίτερα στη σημερινή εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία. Συνεχίζοντας, ο κ. Τρύφων ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής : «Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία έχει τη δυνατότητα να καλύψει επαρκώς το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών  του πληθυσμού της χώρας μας με ποιοτικά ελληνικά φάρμακα. Συνεπώς, θέτουμε τις δυνάμεις μας κάτω από την ομπρέλα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και δεσμευόμαστε, πως θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή, ώστε στην Ελλάδα της Ευρώπης το 2015 να μην υπάρχει ούτε ένας Έλληνας χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».


  16 Οκτωβρίου 2014