Η ELPEN είναι αποκλειστικός χορηγός του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Πρώτων Βοηθειών (Π.Β.) σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Ε.Ε.Σ). Η πρώτη φάση του προγράμματος περιλαμβάνει επισκέψεις σε δημοτικά σχολεία σε νησιά του Αιγαίου και σε χωριά της Θράκης και των Ιωαννίνων.


Το πρόγραμμα στοχεύει στην ισότιμη πρόσβαση των μαθητών του Δημοτικού σε γνώσεις που άπτονται των βασικών αρχών των Πρώτων Βοηθειών, έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν την ετοιμότητα να αντιμετωπίζουν έκτακτα περιστατικά. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, κάθε σχολείο θα λάβει ένα πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο - κουτί Πρώτων Βοηθειών, καθώς κι ένα βιβλίο Πρώτων Βοηθειών (Π.Β.) του Τομέα Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ.

«Η ELPEN γιορτάζοντας φέτος 50 χρόνια προσφοράς στον άνθρωπο, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ταξιδεύει μακριά από τις μεγάλες πόλεις, για να γνωρίσει από κοντά και να προσφέρει σε παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και δεν τυγχάνουν ίσων ευκαιριών πρόσβασης σε θέματα εκπαίδευσης ή άλλων ερεθισμάτων» σημείωσε ο Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού & Εταιρικής Επικοινωνίας της ELPEN κ. Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, προσθέτοντας, «Το ταξίδι μόλις άρχισε και σκοπεύουμε να προσεγγίσουμε όσα το δυνατόν περισσότερα σχολεία και χωριά στο επόμενο χρονικό διάστημα. 'Το ταξίδι στην ακριτική Ελλάδα, με πυξίδα την Υγεία!' είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα που προάγει 3 νευραλγικούς τομείς, την υγεία, την εκπαίδευση και την ισότητα. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που 'συνταξιδιώτες' μας στην προσπάθεια αυτή είναι φορείς όπως η Άγονη Γραμμή Γόνιμη και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινή ευαισθησία και φιλοσοφία προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.»