Με «αρχηγό Αποστολής» τον Ανδρέα Ζήσιμο, έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων κολυμβητών, η Αποστολή «Διαβήτης» επισκέφθηκε την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 το Δημοτικό σχολείο του Φουρφουρά στο ορεινό Ρέθυμνο Κρήτης.


Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκστρατείας ενημέρωσης «Αποστολή 'Διαβήτης'. Είσαι μέρος της λύσης. Γίνε μέλος της Ομάδας!» που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, ενώ διοργανώνεται από την Άγονη Γραμμή Γόνιμη με την ευγενική υποστήριξη της ELPEN.

Οι μαθητές της Ε' & ΣΤ' Δημοτικού υποδέχθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό τον πρωταθλητή Ανδρέα Ζήσιμο ο οποίος παρέδωσε στα παιδιά αθλητικό εξοπλισμό. Αναφερόμενος στα οφέλη που έχει για την υγεία η ενασχόληση με τον αθλητισμό, ο Ανδρέας Ζήσιμος σημείωσε «Ο αθλητισμός πρέπει να αποτελεί στάση ζωής. Είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε την παχυσαρκία που προκαλείται από την καθιστική ζωή και την κακή διατροφή και όπως είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, συμβάλλει στην εμφάνιση χρόνιων ασθενειών όπως ο Διαβήτης».

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιήθηκε το βιωματικό εκπαιδευτικό παιχνίδι «Ανακαλύπτω τους θησαυρούς της καλής υγείας. Άσκηση και υγιεινή διατροφή», το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες του προγράμματος από τους Playroom με την επιστημονική αρωγή της ΕΔΕ. Μέσα από την τέχνη και το παιχνίδι, τα παιδιά έμαθαν πως λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα, πως εμφανίζεται ο Διαβήτης και με ποιους τρόπους μπορούμε να προστατέψουμε τον οργανισμό μας από σοβαρές ασθένειες που σχετίζονται με την διατροφή και την έλλειψη άσκησης. Με τις πληροφορίες που συνέλεξαν μέσω του παιχνιδιού, τα παιδιά ως ομάδα φιλοτέχνησαν τον δικό τους υγιή ανθρώπινο οργανισμό.