Για τη σημαντική προσφορά τους στην Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία και τους Έλληνες Χειρουργούς βραβεύτηκαν ο Πρόεδρος και Ιδρυτής της ELPEN, κ. Δημήτρη Πενταφράγκας και  ο κ. Απόστολος Παπαλόης, Βιολόγος και Διευθυντής Ερευνητικού & Πειραματικού Κέντρου ELPEN από την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία (Ε.Χ.Ε), μια εκ των παλαιότερων επιστημονικών φορέων στη χώρα μας με έτος ίδρυσης το 1928. Αναγνωρίζοντας την εικοσαετή προσφορά του στην επιστημονική γνώση, η Ε.Χ.Ε τίμησε και το Ερευνητικό και Πειραματικό Κέντρο της ELPEN, απονέμοντάς του σχετικό βραβείο.


Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» στο πλαίσιο της επίσημης έναρξης των Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων της Ε.Χ.Ε. Την εκδήλωση άνοιξε ο κ.Παπαλόης με την ομιλία του, που ήταν εμπνευσμένη από τη φράση του Οδυσσέα Ελύτη (1976) «Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι». 40 χρόνια μετά, ποιά είναι η ελιά, ποιό είναι το αμπέλι και ποιό είναι το καράβι;»

Παραλαμβάνοντας τα 3 βραβεία από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Kαθηγητή κ. Ιωάννη Μπράμη και τον Πρόεδρο του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Παρασκευόπουλο, ο κ.Παπαλόης σημειώσε:
«Η ELPEN θα συνεχίσει να υποστηρίζει με σθένος κάθε ερευνητική και επιστημονική προσπάθεια που στόχο έχει να συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής των ανθρώπων και αποδίδει σημαντικά οφέλη στην κοινωνία και στους ασθενείς. Εδώ και 50 χρόνια, δέσμευσή μας είναι να συνεργαζόμαστε με όλους εκείνους τους φορείς, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία, με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινά ιδανικά και πάθος για την επιστήμη, εδραιώνοντας διαχρονικές συνεργασίες υψηλού επιστημονικού επιπέδου που συμβάλουν στην δια βίου ιατρική εκπαίδευση».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εξέχουσες προσωπικότητες της ακαδημαϊκής και ιατρικής κοινότητας.


  25 Φεβρουαρίου 2016