Η ELPEN, η πρωτοπόρος Ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία, στηρίζει για μια ακόμα φορά το έργο της Ομάδας Αιγαίου και βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων μικρών και ακριτικών νησιών με σκοπό την πρόσβασή τους σε απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες που βελτιώνουν την υγεία τους. Για 16η χρονιά η ELPEN ταξίδεψε με την Ομάδα Αιγαίου, στον 22ο Διάπλου και ανέλαβε να καλύψει τις ανάγκες σε ιατρικά μηχανήματα και αναλώσιμα, των αγροτικών ιατρείων Κουφονησίου και Ηρακλειάς.


Ο 22ος Διάπλους διήρκησε 12 ημέρες (12-23 Μαΐου 2016) και με 14 φουσκωτά σκάφη, 117 εθελοντές εκ των οποίων 43 ιατροί, επισκέφτηκε 10 νησιά προσφέροντας ουσιαστικές υπηρεσίες για τη βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας.

Η ELPEN εξόπλισε το αγροτικό ιατρείο στο Κουφονήσι με αναλώσιμα για τον αιματολογικό αναλυτή, χειρουργικά εργαλεία, ιατρικές συσκευές και άλλα ιατρικά αναλώσιμα. Το αγροτικό ιατρείο στην Ηρακλειά εξοπλίστηκε μ' έναν ηλεκτροκαρδιογράφο, ηλεκτρονικό εξοπλισμό για συνταγογράφηση, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα. Τους εξοπλισμούς παρέδωσε ο κ. Θεόδωρος Τρύφων, αντιπρόεδρος της ELPEN, δίνοντας ελπίδα και υποστήριξη στους νησιώτες που ζουν στα μικρά αυτά νησιά.

Οι παραπάνω δράσεις εντάσσονται σ' ένα γενικότερο πλαίσιο προσφοράς ουσιαστικού έργου της ELPEN, ανά την Ελλάδα, τόσο μέσω της Ομάδας Αιγαίου όπως με τη δημιουργία παιδικής χαράς στην Ανάφη, τη χρηματοδότηση εγκατάστασης φίλτρου αντίστροφης ώσμωσης νερού στη Θύμαινα, υδροδότησης της Κεραμειδούς, τον εξοπλισμού του ιατρείου της Αστυπάλαιας, όσο και μέσω άλλων προγραμμάτων για την ενημέρωση του κοινού και των παιδιών που είτε ολοκληρώθηκαν είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως για τον Καρκίνο του Μαστού, το Διαβήτη, τις Πρώτες Βοήθειες και πολλά άλλα.