Η ELPEN βραβεύθηκε από τον Οργανισμό Active Business Publishing για τη διαρκή συμβολή της στην ενίσχυση της απασχόλησης στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης Επιχειρηματικής Αριστείας «Salus Index 2016» στον τομέα Υγεία – Φάρμακο – Ομορφιά, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016.


Η πρωτοπόρος Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία κατάφερε εν μέσω οικονομικής κρίσης να διατηρήσει και να αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό της, το οποίο ανέρχεται σήμερα στα 948 άτομα σε επίπεδο ομίλου. Κινούμενη ενάντια στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, προχώρησε σε προσλήψεις σε νευραλγικά πεδία, που αφορούν στο πεδίο της Έρευνας & Ανάπτυξης, τις εξαγωγές και την παραγωγή.

Το βραβείο παρέλαβε ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ της ELPEN και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ), κ. Θεόδωρος Τρύφων, ο οποίος ανέφερε «Η ELPEN αποτελεί σήμερα μια εκ των δυναμικότερων Ελληνικών εταιρειών που στηρίζουν την εθνική οικονομία και το φαρμακευτικό επιχειρείν. Στο πλαίσιο αυτό, επενδύουμε διαρκώς σε ερευνητικά προγράμματα, με στόχο την ανάπτυξη φαρμάκων υψηλής ποιότητας και θεραπευτικής αξίας». Ακόμη, πρόσθεσε «Η ELPEN διαθέτει ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό πλάνο για το μέλλον, το οποίο θα συνεχίσει με την ίδια αφοσίωση, συμβάλλοντας στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών σε ποιοτικά φάρμακα και να προβάλλοντας ένα υγιές επιχειρηματικό πρότυπο στο εξωτερικό.»

Κλείνοντας τη δημόσια τοποθέτησή του, ο κ.Τρύφων σημείωσε «αυτή τη στιγμή 1 στα 3 φάρμακα δίνονται από τις φαρμακευτικές εταιρείες στο κράτος ουσιαστικά χωρίς κόστος, δωρεάν. Αυτό δείχνει με σαφήνεια τον κοινωνικό ρόλο των φαρμακευτικών εταιρειών. Αυτό θα συνεχίσουμε να το πράττουμε, όμως είναι κρίσιμο αυτή η συνεισφορά να πραγματοποιείται με συγκεκριμένους κανόνες, σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και με συγκεκριμένο τρόπο. Αυτή είναι και η μεγάλη πρόκληση για το μέλλον. Γι' αυτό αγωνιζόμαστε συνολικά ως κλάδος, να θέσουμε το πλαίσιο των διαρθρωτικών μέτρων, ώστε να εκσυγχρονιστεί το σύστημα και να μπορεί η φαρμακοβιομηχανία να συνεχίσει να επενδύει, να δίνει προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα, να δημιουργεί θέσεις εργασίας και φυσικά να παράγει σημαντικό ερευνητικό έργο και πρωτόκολλα για προϊόντα τα οποία θα είναι αντάξια αυτών των ξένων εταιρειών».


  25 Νοεμβρίου 2016