370 μαθητές, 25 Δημοτικά σχολεία στις πλέον ακριτικές περιοχές της Ελλάδας.
3 μεγάλοι φορείς ένωσαν τις δυνάμεις τους για ένα «Ταξίδι στην ακριτική Ελλάδα, με πυξίδα την Υγεία!»

Το πρόγραμμα «Ταξίδι στην ακριτική Ελλάδα, με πυξίδα την Υγεία!» πραγματοποιήθηκε από ειδικά εκπαιδευμένους νοσηλευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με στόχο την ισότιμη πρόσβαση των μαθητών σε γνώσεις βασικών αρχών Πρώτων Βοηθειών και πρόληψης ατυχημάτων, με αποκλειστικό χορηγό την ELPEN, σε διοργάνωση από την Άγονη Γραμμή Γόνιμη.

Το ταξίδι ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015 και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2016 με προορισμό:

  • 7 νησιά του Αιγαίου: Νάξος, Ικαρία, Θάσος, Κουφονήσια, Ψαρά, Τήλος,  Σαμοθράκη,
  • 10 χωριά του Νομού Έβρου: Κυπρίνος, Ρίζια, Καστανιές, Νέα Βύσσα, Ορεστιάδα, Λεπτή, Φέρες, Δαδιά, Ασπρονέρι αλλά και το Ειδικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης,
  • 8 χωριά του Νομού Ιωαννίνων: Καλπάκι, Κόνιτσα, Δελβινάκι, Ροδοτόπι, Λογγάδες, Μπάφρα-Νεοκαισάρεια, Ζωοδόχος, Κρυφοβός.

Οι μαθητές της Ε & ΣΤ’ Δημοτικού, κατά τη διάρκεια της δίωρης εκπαίδευσης, ήρθαν σε επαφή με τις βασικές αρχές των Πρώτων Βοηθειών, μαθαίνοντας να είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν έκτακτα περιστατικά και να προλάβουν ατυχήματα.

Το Πρόγραμμα αναπτύχθηκε από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας για Αγωγή Υγείας στα σχολεία, και με πιστοποιήσεις για το περιεχόμενο της εκπαίδευσης από έγκυρους διεθνείς Οργανισμούς.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, κάθε σχολείο, έλαβε ένα πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο Πρώτων Βοηθειών και ένα βιβλίο Πρώτων Βοηθειών του Τομέα Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ., εναρμονισμένο με τις πιο πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες παροχής Π.Β. και με επεξηγηματικές φωτογραφίες για να αποτελέσει ένα  χρήσιμο εργαλείο στο χώρο του σχολείου.