Η ELPEN διατηρεί μακροχρόνιες συνεργασίες με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), όπως η Ομάδα Αιγαίου και η Σύμπλευση και ταξιδεύει μαζί τους στις περιοχές της ακριτικής Ελλάδας και της Άγονης Γραμμής.

Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζει ενεργά δράσεις, που στοχεύουν στη διασφάλιση της πρόσβασης των κατοίκων σε απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες. Επιπλέον, καλύπτει ελλείψεις που εντοπίζονται σε σχολικές μονάδες των συγκεκριμένων περιοχών, παρέχοντας τον κατάλληλο εκπαιδευτικό εξοπλισμό.

Η ELPEN και η «Σύμπλευση» εξοπλίζουν το ιατρείο και το σχολείο της Ηρακλειάς

Η ELPEN  ένωσε τις δυνάμεις της με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Σύμπλευση» και στις 29 και 30 Απριλίου 2017 βρέθηκε δίπλα στην κοινότητα Ηρακλειάς, προσφέροντας ιατρικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό στο ιατρείο και το γυμνάσιο του νησιού.

Η παράδοση του παραπάνω υλικού έγινε από την κα Ελένη Πενταφράγκα, επικεφαλής Νομικών Υποθέσεων της ELPEN Α.Ε, στο πλαίσιο επίσημης τελετής, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου 2017.

Η ELPEN δίπλα στην Ομάδα Αιγαίου για 17 συνεχόμενα ταξίδια

Η ELPEN διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ομάδα Αιγαίου», στη διάρκεια της οποίας έχει χορηγήσει μια σειρά δράσεων μεγάλης κοινωνικής αξίας. Ενδεικτικά αναφέρονται:

  • Η δημιουργία της παιδικής χαράς στην Ανάφη
  • Η χρηματοδότηση εργασιών για την εγκατάσταση φίλτρου αντίστροφης ώσμωσης νερού στη Θύμαινα
  • Την υδροδότηση της Κεραμειδούς
  • Η προσφορά εξοπλισμού στο αγροτικό ιατρείο του Κουφονησίου και της Ηρακλειάς
  • Η προσφορά εκπαιδευτικού, παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού υλικού για τα σχολεία των μικρών και ακριτικών νησιών του Αιγαίου
  • Η δημιουργία μονάδας αφαλάτωσης στη Σίκινο

Το 2017 η ELPEN συμμετείχε για 17η φορά στον 23ο Διάπλου του Αιγαίου Πελάγους, που πραγματοποιήθηκε από 11 έως 22 Μαΐου 2017. Στο πλαίσιο αυτό, ανέλαβε το κόστος 485 εργαστηριακών εξετάσεων, στις οποίες υπεβλήθησαν οι κάτοικοι των νησιών Θύμαινα, Φούρνοι, Δονούσα, Αμοργός, Αστυπάλαια, Ίος και Κουφονήσι. Η Ομάδα Αιγαίου επισκέφθηκε τις παραπάνω περιοχές συνοδευόμενη από ιατρούς είκοσι μία ειδικοτήτων, νοσηλευτές και τεχνικούς εργαστηρίων.