Η «Κίνηση Μαστ» είναι ένα ταξίδι ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Ε.Α.Ε.) υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) και την υποστήριξη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.).

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι κάθε γυναίκα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να ενημερωθεί, να προλάβει και να θεραπευτεί από τον καρκίνο του μαστού. Η θεραπεία του καρκίνου του μαστού είναι δυνατή στα αρχικά στάδια, γι' αυτό έχει μεγάλη σημασία η όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Κίνηση Μαστ», το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που επανδρώνει την κινητή μονάδα μαστογράφου της Ε.Α.Ε. πραγματοποίησε δωρεάν προληπτικές εξετάσεις και ενημέρωση σε γυναίκες άνω των 40 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, είναι άνεργες και ανασφάλιστες και δεν έχουν πρόσβαση σε μαστογραφικό έλεγχο.

Στον πρώτο κύκλο της μεγάλης εκστρατείας (Μάιος 2016-Μάιος 2017), η κινητή μονάδα μαστογράφου επισκέφτηκε 18 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας και πραγματοποίησε πάνω από 2.500 δωρεάν μαστογραφίες.

H ELPEN στήριξε εξ ολοκλήρου αυτή την προσπάθεια, από το σχεδιασμό και την ιδέα του μηνύματος, μέχρι την υλοποίησή του. Κάλυψε τα έξοδα επισκευής και επαναλειτουργίας της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου της Ε.Α.Ε. και ανέλαβε το κόστος ενημέρωσης του κοινού σε ειδικές εκδηλώσεις που έγιναν σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και τις επισκέψεις της μονάδας. Η στήριξη αυτή έγινε παρότι η εταιρεία δεν έχει προϊόντα στο χώρο της ογκολογίας.

Δείτε το τηλεοπτικό σποτ

Το οδοιπορικό της Κίνησης Μαστ ανά την Ελλάδα

Ακούστε το ραδιοφωνικό σποτ