Πλατινένιo βραβείο στην κατηγορία «Kαινοτόμο Προϊόν στο Φαρμακείο» έλαβε το Canephron® Uno στα «Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2024». Στο πλαίσιο αυτό, διακρίθηκε ως η κορυφαία επιλογή στην προτίμηση των φαρμακοποιών και της κριτικής επιτροπής, ξεχωρίζοντας για την αξιοπιστία του ανάμεσα σε πολλά σκευάσματα.


Η τιμητική διάκριση δόθηκε σε αναγνώριση της εξαιρετικής ανταπόκρισης του Canephron® Uno στις αυξανόμενες ανάγκες των γυναικών που ταλαιπωρούνται από τα ενοχλητικά συμπτώματα της οξείας μη επιπλεγμένης κυστίτιδας, καθώς και της σημαντικής συμβολής του στο χώρο του φαρμακείου. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στις 24 Απριλίου 2024 στο πλαίσιο των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς, μιας εκ των κορυφαίων εκδηλώσεων στον χώρο των φαρμακείων, στην οποία οι φαρμακοποιοί επιβραβεύουν τις καλύτερες πρακτικές, υπηρεσίες, καινοτομίες και προϊόντα της φαρμακευτικής αγοράς.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί τον πλέον έγκυρο και καταξιωμένο θεσμό επιβράβευσης προσώπων, φορέων και επιχειρήσεων στον χώρο των φαρμακείων. Διεξάγεται με ιδιαίτερη επιτυχία εδώ και επτά χρόνια και απευθύνεται σε επιχειρήσεις, φορείς και ομάδες που δραστηριοποιούνται στη φαρμακευτική αγορά και έχουν διακριθεί για τη δράση, τις ενέργειές τους, αλλά και την παρουσίαση καινοτομιών ή βέλτιστων πρακτικών προς όφελος της φαρμακευτικής περίθαλψης, της πρόληψης και της λειτουργίας των φαρμακείων.

To Canephron® Uno είναι ένα μη συνταγογραφούμενο φάρμακο φυτικής προέλευσης. Ενδείκνυται για την αντιμετώπιση των ήπιων συμπτωμάτων της φλεγμονής του ουροποιητικού συστήματος, όπως είναι η συχνοουρία, ο πόνος και το τσούξιμο κατά την ούρηση. Η σύνθεσή του αποτελείται από τον ειδικά επιλεγμένο συνδυασμό 3 φαρμακευτικών φυτών, σε σταθερή αναλογία, που δρουν συνεργικά μεταξύ τους. Συγκεκριμένα περιέχει βότανο κενταύριο, ρίζα λεβιστικού και φύλλα δενδρολίβανου (1:1:1).

Με 4πλό μηχανισμό δράσης τo Canephron® Uno εμφανίζει αναλγητική, σπασμολυτική και αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ παράλληλα αναστέλλει την προσκόλληση του Escherichia Coli, του παθογόνου, το οποίο είναι υπεύθυνο για το 85% των επεισοδίων κυστίτιδας (εκτός νοσοκομείου). Είναι κατάλληλο για ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών. Διατίθεται σε συσκευασία των 30 επικαλυμμένων δισκίων. Επιπλέον, το Canephron® Uno μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της οξείας μη επιπλεγμένης κυστίτιδας, συνεισφέροντας παράλληλα στις πολιτικές περιορισμού της κατάχρησης των αντιβιοτικών.

Η ELPEN δραστηριοποιείται εδώ και 59 χρόνια στην ανάπτυξη και παραγωγή επώνυμων ελληνικών φαρμάκων υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας. Με την κυκλοφορία του Canephron® Uno, διευρύνει ακόμα περισσότερο το χαρτοφυλάκιο των σκευασμάτων της, με στόχο τη βέλτιστη δυνατή κάλυψη των ασθενών με επιπλέον θεραπευτικές επιλογές και τη διασφάλιση της πρόσβασής τους σε θεραπείες που είναι δοκιμασμένες στην κλινική πράξη, διαθέτουν επιστημονική τεκμηρίωση και βελτιώνουν την υγεία και την ποιότητα ζωής τους.


  13 Ιουνίου 2024