H ELPEN βραβεύτηκε για την έναρξη λειτουργίας του νέου εργοστασίου παραγωγής και ανάπτυξης φαρμάκων που δημιούργησε στην Κερατέα Αττικής, το οποίο ενισχύει την εγχώρια βιομηχανική βάση, έχει θετικό οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα και  δημιουργεί σημαντικό όφελος για τον Έλληνα ασθενή. Η απονομή της σχετικής τιμητικής διάκρισης έγινε στο πλαίσιο της εκδήλωσης επιχειρηματικής αριστείας της Ναυτεμπορικής  «Diamonds of The Greek Economy 2023», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 στην Αθήνα παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, φορέων, οργανισμών, καθώς και καταξιωμένων στελεχών της επιχειρηματικής κοινότητας.


Για την επόμενη πενταετία η ELPEN υλοποιεί ένα πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 155 εκατ. ευρώ, αναπτύσσοντας ένα βιομηχανικό και ερευνητικό οικοσυστήμα 55.000 τ.μ. Μέρος αυτού αποτελεί το νέο εργοστάσιο παραγωγής και ανάπτυξης εισπνεόμενων και στερεών μορφών στην Κερατέα Αττικής, που ξεκίνησε τη λειτουργία του.

Το νέο εργοστάσιο της ELPEN στην Κερατέα αποτελεί το μοναδικό εργοστάσιο στην Ελλάδα του οποίου ο σχεδιασμός, οι προδιαγραφές και η κατασκευή του το καθιστούν όχι απλώς μοναδικό στη χώρα μας, αλλά και ένα από τα 5 εργοστάσια στην Ευρώπη με αντίστοιχες τεχνολογικές δυνατότητες. Έχει έκταση 10.000m2 και διαθέτει 2 μονάδες παραγωγής, καθώς και υπερσύγχρονα εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης. Σε πλήρη λειτουργία έχει παραγωγική δυναμική 71.000.000 συσκευασίες σε ετήσια βάση.

Η λειτουργία του νέου εργοστασίου της ELPEN στην Κερατέα έχει δημιουργήσει 300 νέες, μόνιμες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Σε επίπεδο ομίλου, η εταιρεία απασχολεί σήμερα 1.450 εργαζόμενους, ενώ με τις νέες επενδύσεις της δημιουργεί επιπλέον 800 νέες θέσεις εργασίας, το  30% των οποίων αφορά σε εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης.

Οι επενδύσεις της ELPEN θα ενισχύσουν την κάλυψη των ασθενών με τα αναγκαία φάρμακα, από τους 4 εκατομμύρια ασθενείς που καλύπτει σήμερα η εταιρεία, σε περισσότερους από 8 εκατομμύρια  ασθενείς σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το γεγονός αυτό έχει μεγάλη σημασία, καθώς διασφαλίζει την πρόσβαση των ασθενών στις απαραίτητες θεραπείες, θωρακίζοντας την υγεία τους και αποτρέποντας την εμφάνιση ελλείψεων φαρμάκων.

Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη διάκριση της εταιρείας, ο Συνδιευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ELPEN και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) , κ. Θεόδωρος Τρύφων ανέφερε «Η αύξηση της παραγωγής στην Ευρώπη και την Ελλάδα αποτελεί ένα κομβικής σημασίας ζήτημα που φάνηκε έντονα κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε μια περίοδο που το κλείσιμο των συνόρων προκάλεσε σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων σε πολλές χώρες. Αυτό έφερε στην επιφάνεια την ανάγκη επάρκειας και αυτάρκειας φαρμάκων σε εθνικό επίπεδο. Η υγειονομική κρίση που μεσολάβησε, σε συνδυασμό με τα γεωπολιτικά ζητήματα και την οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί σήμερα καθιστούν επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης του παραγωγικού ιστού που διαθέτει η κάθε χώρα. Αυτό το στοίχημα προσπαθούμε να κερδίσουμε κι εμείς στην ELPEN. Η ενίσχυση της παραγωγικής μας βάσης και η δημιουργία ενός μεγάλου ερευνητικού και βιομηχανικού οικοσυστήματος είναι αυτά που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητά μας τα επόμενα χρόνια. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος, που μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες γεννήθηκε ένα παιδί της κρίσης που είναι το νέο εργοστάσιο της ELPEN στην Κερατέα. Το βραβείο αυτό απονέμεται σε όλους τους εργαζομένους μας, τους επιστήμονες και τα στελέχη μας που αποδεικνύουν, ότι η Ελλάδα μπορεί. Μπορεί να είναι ανταγωνιστική και να δίνει Ελληνικό Φάρμακο σε όλο τον κόσμο. Αυτό κάνουμε κι εμείς στην ELPEN. Με πολύτιμα εφόδια την ποιότητα και τον ζήλο των ανθρώπων χτίζουμε το μέλλον και πάμε μπροστά.».


  21 Δεκεμβρίου 2023