Η ELPEN πραγματοποίησε την 4η Ημέρα Εθελοντισμού της στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα το Σάββατο, 1η Ιουλίου 2023. Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνολικού προγράμματος που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια η εταιρεία με πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ενίσχυση της  τοπικής κοινωνίας και υλοποιούνται με την ενεργό εμπλοκή των ανθρώπων της.


Η φετινή εθελοντική δράση της ELPEN είχε ως στόχο την κάλυψη αναγκών του Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος. Κατά τη διάρκειά της πραγματοποιήθηκαν εργασίες σχετικές με τη συντήρηση και τον καλλωπισμό στους χώρους του ιδρύματος.  Οι εθελοντές της εταιρείας ασχολήθηκαν με το βάψιμο των εσωτερικών χώρων του κτιρίου που διαμένουν τα παιδιά, καθώς και με τη διαμόρφωση  του περιβάλλοντος χώρου. Επιπλέον, επιμελήθηκαν την ανάπλαση λαχανόκηπου 100 τ.μ. που είχε καταστραφεί ολοσχερώς από τη δραματική πυρκαγιά του 2018, φυτεύοντας 260 λαχανικά και αρωματικά φυτά και τοποθετώντας αυτόματο ποτιστικό σύστημα για την καλύτερη βιωσιμότητά τους. Πλησίον του λαχανόκηπου, εγκατέστησαν  επίσης ένα κομποστοποιητή για την παραγωγή φυσικού λιπάσματος που θα συμβάλλει στη συντήρησή του.

Παράλληλα με τις εργασίες της εθελοντικής δράσης, πραγματοποιήθηκαν πολλές δραστηριότητες για τους μικρούς εθελοντές της. Τα πιο μεγάλα παιδιά ασχολήθηκαν με την κατασκευή δύο επιτραπέζιων σκακιών, ενώ τα πιο μικρά επιδόθηκαν στη δημιουργία σκιάχτρου που τοποθετήθηκε στο λαχανόκηπο. Οι μικροί εθελοντές είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα για την εκμάθηση σκακιού, τη διαμόρφωση ενός περιβολιού και τον τρόπο χρήσης ενός κομποστοποιητή.

Έχοντας υλοποιήσει ήδη μια Ημέρα Εθελοντισμού στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα πριν από 5 χρόνια, η ELPEN επανήλθε φέτος στο ίδιο μέρος, επιβεβαιώνοντας τη συνέπεια και τη συνέχεια των δράσεων που αναλαμβάνει διαχρονικά. Με τομείς προτεραιότητας το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία και πολύτιμο αρωγό το ισχυρό εθελοντικό πνεύμα των ανθρώπων της, η εταιρεία θα συνεχίσει τη διεξαγωγή δράσεων που κινούνται στην κατεύθυνση αυτή.