Η ELPEN στήριξε για 21η χρονιά το έργο της Ομάδας Αιγαίου, συμμετέχοντας στον 27ο Διάπλου του Αιγαίου Πελάγους, που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 24 Μαΐου 2021 στα νησιά Φούρνοι, Αγαθονήσι, Αρκιοί, Λειψοί, Πάτμος, Κίναρος, Αμοργός, Φολέγανδρος και Κουφονήσι. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία προσέφερε rapid tests για COVID-19 στους κατοίκους των ακριτικών νησιών.


Κατά τη διάρκεια του Διάπλου, η Ομάδα Αιγαίου διενήργησε επιπλέον των rapid tests ιατρικούς ελέγχους σε 1.650 κάτοικους από 13 διαφορετικές ιατρικές ειδικότητες. Επιπλέον, δωρήθηκε ιατρικός εξοπλισμός σε δομές υγείας, εξοπλισμός σε σχολεία μαζί με εκπαιδευτικό υλικό, ενώ υλοποιήθηκαν έργα υποδομής στα νησιά.

Η συνεργασία της ELPEN με την «Ομάδα Αιγαίου» μετρά 21 χρόνια σταθερής και διακριτικής προσφοράς στους κατοίκους της ακριτικής Ελλάδας και της Άγονης Γραμμής.  Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει συνεισφέρει μεταξύ άλλων στη δημιουργία της παιδικής χαράς στην Ανάφη, στη χρηματοδότηση εργασιών για την εγκατάσταση φίλτρου αντίστροφης ώσμωσης νερού στη Θύμαινα και στην υδροδότηση της Κεραμειδούς.  Επιπλέον, έχει προσφέρει εξοπλισμό για το αγροτικό ιατρείο του Κουφονησίου, της Ηρακλειάς και της Αστυπάλαιας, καθώς επίσης και εκπαιδευτικό, παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό υλικό σε σχολεία των ακριτικών νησιών του Αιγαίου.

Με δραστηριότητα που ξεκινά το 1995, η Ομάδα Αιγαίου αποτελείται από εθελοντές και εθελόντριες από τους οποίους πολλοί είναι γιατροί και  επισκέπτεται με φουσκωτά σκάφη τα μικρά και ακριτικά νησιά της χώρας μας, προσφέροντας  σε αμιγώς εθελοντική βάση και με κάθε δυνατό τρόπο βοήθεια στους κατοίκους τους. Μέχρι σήμερα έχει συμβάλλει στην παροχή ενός μεγάλου αριθμού ιατρικών υπηρεσιών στους κατοίκους της ακριτικής Ελλάδας και της Άγονης Γραμμής, καθώς  και στην ενημέρωσή τους για επίκαιρα θέματα υγείας. Επιπλέον, έχει βοηθήσει ενεργά στην υλοποίηση πολλών έργων αναβάθμισης υποδομών, καθώς και στη διεξαγωγή πολιτιστικών δραστηριοτήτων. 

H βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ακριτικής Ελλάδας και της Άγονης Γραμμής είναι μέρος της στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ELPEN και εντάσσεται εδώ και χρόνια στον σχεδιασμό της. Η συνεργασία με την Ομάδα Αιγαίου υλοποιείται με έργα ουσίας στις τοπικές κοινωνίες των νησιών, τα οποία διασφαλίζουν την πρόσβαση των απομακρυσμένων περιοχών σε απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες και δημιουργούν ελπίδα όχι μόνο στους ακρίτες νησιώτες μας, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.