Ένα νέο καινοτόμο σκεύασμα κυκλοφόρησε πρόσφατα η ΕLPEN για τη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος και την ανακούφιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και της αλλεργικής ρινίτιδας. 


Πρόκειται για το alcoflu CAPSULES, ένα φυσικής προέλευσης συμπλήρωμα διατροφής με ειδικά μελετημένη σύνθεση τριών φυσικών συστατικών, του ΕpiCor®, του φυτικού εκχυλίσματος Andrographis paniculata (ΚalmColdTM) και της Βιταμίνης C (Nutra-CTM), που συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

Η δράση των συστατικών που περιέχει το alcoflu CAPSULES είναι κλινικά τεκμηριωμένη. Το ΕpiCor® αποτελεί μεταβιοτικό προϊόν των Saccharomyces cerevisiae με ευεργετικούς μεταβολίτες, όπως βιταμίνες, αμινοξέα και πολυφαινόλες. Ως μεταβιοτικά ορίζονται τα μεταβολικά προϊόντα που παράγονται από   τους ωφέλιμους μικροοργανισμούς, με εξαιρετικά ευεργετικά αποτελέσματα για τον οργανισμό.

Το κοινό κρυολόγημα ανήκει στις συχνότερες εποχικές νόσους και εμφανίζεται συγκεκριμένες περιόδους του έτους με συμπτώματα ρινικής συμφόρησης, βήχα και πονόλαιμο. Αντίστοιχα έντονη εποχικότητα εμφανίζει και η αλλεργική ρινίτιδα, η οποία προκαλείται από αλλεργιογόνα και εκδηλώνεται με ρινόρροια, φτέρνισμα και ρινικό κνησμό.

Ένα εξισορροπημένο ανοσοποιητικό σύστημα αποτελεί το κλειδί για την αντιμετώπιση των εποχικών ενοχλήσεων. Το ανοσοποιητικό σύστημα χρησιμοποιεί πολλαπλούς μηχανισμούς που έχουν την ικανότητα να καταστρέφουν παθογόνους μικροοργανισμούς και να απαντούν σε πλήθος τοξινών και αλλεργιογόνων ουσιών. Ένας από τους μηχανισμούς αυτούς είναι η παραγωγή αντισωμάτων τα οποία εντοπίζουν και καταστρέφουν τα παθογόνα.

Η ELPEN με την κυκλοφορία του alcoflu CAPSULES, διευρύνει ακόμα περισσότερο το χαρτοφυλάκιο των σκευασμάτων της για την ενίσχυση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Συγχρόνως, ανταποκρίνεται στο αυξανόμενο ενδιαφέρον που υπάρχει παγκοσμίως για «φυσικές» θεραπείες στο κοινό κρυολόγημα και στην αλλεργική ρινίτιδα.


  27 Νοεμβρίου 2020