Tην ανάγκη να αναδειχθεί η Ελλάδα της δημιουργίας και της ανάπτυξης τόνισε ο Υπεύθυνος Εταιρικών Υποθέσεων της ELPEN και Εντεταλμένος Σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ), κ.Βασίλης Πενταφράγκας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Salus Index 2019, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2019.


Στο χαιρετισμό του ο κ.Πενταφράγκαςτόνισε την ανάγκη να αναδειχθεί η Ελλάδα της δημιουργίας και της ανάπτυξης. Ακόμη, υπογράμμισε, πως το Ελληνικό Φάρμακο είναι ένας κλάδος υψηλής προστιθέμενης αξίας, που έχει 26 παραγωγικές μονάδες και ιστορία που ξεπερνά το μισό αιώνα. Ανέφερε επίσης, πως η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι μια «ιδιαίτερη κατηγορία κλάδου που έχει πολλά να δώσει στην εθνική οικονομία, την ανάπτυξη και τον ασθενή».

Ο κ.Πενταφράγκας προσέθεσε ακόμη, πως η ελληνική παραγωγή φαρμάκων δεν αντιμετωπίζεται σήμερα ως ένας κλάδος που μπορεί συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας. Επιπλέον, σχολίασε ως «πραγματικά επώδυνο» αυτό που συμβαίνει σήμερα για την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία, τονίζοντας, πως ο συγκεκριμένος κλάδος αντιμετωπίζεται ως «κάτι που μπορούμε να απομυζήσουμε». Αναφερόμενος επίσης στο υπέρογκο clawback, ο κ.Πενταφράγκας τόνισε, πως «έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει εξορθολογισμός και «προσπαθούμε να διαχειριστούμε μια κατάσταση στηνοποία ισχυριζόμαστε, ότι δεν μπορούμε να παρέμβουμε.».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Υπεύθυνος Εταιρικών Υποθέσεων της ELPEN επισήμανε, πως η ΠΕΦ θα συνεχίσει να αναδεικνύει την Ελλάδα της δημιουργίας και της ανάπτυξης, καθώς είναι «αυτή που πραγματικά αξίζει στη χώρα μας».

Η ELPEN βραβεύτηκε για το ανθρώπινο δυναμικό και την ερευνητική μας δραστηριότητα

Με την ολοκλήρωση της δημόσιας τοποθέτησής του, ο κ.Πενταφράγκας παρέλαβε βραβείο επιχειρηματικής αριστείας από τον υφυπουργό Υγείας, κ.Βασίλη Κοντοζαμάνη, το οποίο αφορούσε στην ELPEN. Ειδικότερα, η εταιρεία διακρίθηκε για τη σημαντική αύξηση που πέτυχε στο προσωπικό της κατά τη διάρκεια της κρίσης, καθώς και για τη σπουδαία επένδυση που υλοποίησε με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της καινοτόμου εισπνευστικής συσκευής της Elpenhaler®.


  07 Νοεμβρίου 2019