Τη διαχρονική στήριξή της στην τοπική κοινωνία επιβεβαιώνει η ELPEN, χορηγώντας το Μαθητικό Φεστιβάλ Ραφήνας – Πικερμίου, που διοργανώθηκε από  το Τοπικό Τμήμα Ραφήνας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, σε συνεργασία με τον δήμο. Πρόκειται για διήμερο εκδηλώσεων με πρωταγωνιστές τα παιδιά, το οποίο πραγματοποιήθηκε για 8η συνεχόμενη χρονιά στις 11 και 12 Μαΐου 2019 στο Πάρκο Καραμανλή.


Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, παρουσιάστηκαν θεατρικά, μουσικά, χορευτικά και  εικαστικά δρώμενα από τα σχολεία και τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ είχαν επίσης τη δυνατότητα αγοράς λαχνών για κάθε δρώμενο, με στόχο την οικονομική ενίσχυση των συλλόγων γονέων του κάθε σχολείου.

Με τη χορηγία της η ELPEN συνέβαλλε στη διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου της διοργάνωσης με τέντες σκίασης, οι οποίες προστάτευσαν τους συμμετέχοντες από τον ήλιο. Ακόμη, φρόντισε για την ενυδάτωση με Almora PLUS των 50 Οδηγών της Ραφήνας, που ήταν οι βασικοί συντελεστές του διήμερου φεστιβάλ.

Η προσφορά στον τόπο μας αποτελεί βασική προτεραιότητα για την ELPEN, την οποία αποδεικνύει έμπρακτα με κάθε ευκαιρία. Γι΄ αυτό και δεν θα μπορούσε να λείπει από μια δράση τοπικού χαρακτήρα που προβάλλει τις αξίες της θέλησης και της  συνεργασίας στη συνείδηση των μαθητών, ενισχύοντας ταυτόχρονα το ζεστό δέσιμο των ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας.