Μια ακόμη τιμητική διάκριση έλαβε πρόσφατα η ELPEN, αυτή τη φορά για τη διαχρονική στήριξή της στην πρόσβαση των ασθενών σε πρωτοποριακές θεραπευτικές μεθόδους και στην εκπαίδευση των γιατρών σε καινοτόμες ιατρικές πρακτικές.


Πρόκειται για βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που της απένειμε o Σύλλογος Πνευμονικής Υπέρτασης ως επιστέγασμα της αποφασιστικής συμβολής της στην αποθεραπεία ασθενών με ανεγχείρητη Χρόνια Θρομβοεμβολική Πνευμονική Υπέρταση (ΧΘΠΥ), καθώς επίσης και στην εκπαίδευση γιατρών από τον διεθνούς φήμης γιατρό Δρ.Hiromi Matsubara.

Ο Δρ.Matsubara είναι εμπνευστής της πρωτοποριακής μεθόδου αγγειοπλαστικής της πνευμονικής αρτηρίας με μπαλόνι (BPA), μιας σωτήριας ιατρικής πρακτικής που θεραπεύει την ανεγχείρητη μέχρι σήμερα ΧΘΠΥ. Με το πρόγραμμα BPA, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 30 συνεδρίες (διαδοχικές αγγειοπλαστικές επεμβάσεις σε μικρά πνευμονικά αγγεία) σε ασθενείς στην Ελλάδα και συνολικά πάνω από 2.500 συνεδρίες παγκοσμίως. Κατά την εφαρμογή του προγράμματος στη χώρα μας, έχουν ήδη θεραπευτεί πλήρως δύο ασθενείς και τους επόμενους μήνες αναμένεται να αποθεραπευτούν ακόμα δύο.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Δρ.Matsubara εφάρμοσε αφιλοκερδώς τις πρώτες συνεδρίες σε δύο ασθενείς από τον Βόλο και την Πάτρα, οι οποίοι έπασχαν από τη συγκεκριμένη νόσο. Το γεγονός αυτό οδήγησε στην πλήρη αποθεραπεία τους, καθώς επίσης και στην εκπαίδευση Ελλήνων γιατρών στην εφαρμογή της συγκεκριμένης επαναστατικής πρακτικής.


  24 Φεβρουαρίου 2019