Τη σταθερή και διαχρονική προσήλωσή της στην έρευνα για νέες θεραπείες που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών επιβεβαιώνει η ELPEN, προχωρώντας πρόσφατα στην κυκλοφορία της Νέας Γενιάς Εισπνευστικής Συσκευής Elpenhaler®.


Πρόκειται για προϊόν έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας, το οποίο διακρίνεται για την κορυφαία αισθητική και την ευκολία χρήσης του, διατηρώντας το  αξεπέραστο πλεονέκτημα επιβεβαίωσης λήψης του φαρμάκου.

Η ELPEN διατηρεί εδώ και χρόνια σημαντική ερευνητική δραστηριότητα στο πεδίο των εισπνεόμενων συσκευών ξηρών κόνεων, οι οποίες  αξιοποιούνται για τη χορήγηση δραστικών ουσιών και συνδυασμών αυτών. Η εισπνευστική συσκευή Elpenhaler® αποτελεί εφεύρεση του Προέδρου και ιδρυτή της εταιρείας, του φαρμακοποιού κ.Δημήτρη Πενταφράγκα και συνιστά αναμφίβολα τον σπουδαίο καρπό του πολυετούς ερευνητικού έργου της ELPEN στον συγκεκριμένο τομέα. Σήμερα, αναγνωρίζεται ως ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό θεραπευτικό μέσο για την αντιμετώπιση του άσθματος και της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, ενώ έχει εγκριθεί σε 27 Ευρωπαϊκές χώρες, φέροντας διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε περισσότερα από 100 τα κράτη.

Mε αφορμή την κυκλοφορία της Νέας Γενιάς Εισπνευστικής Συσκευής Elpenhaler®, η ELPEN προγραμματίζει τη διεξαγωγή σειράς επιστημονικών εκδηλώσεων. Η πρώτη εξ αυτών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ένας μεγάλος αριθμός γιατρών τίμησε με την παρουσία του την παραπάνω ημερίδα, η οποία υλοποιήθηκε σε δύο θεματικές ενότητες. Η πρώτη αφορούσε στην ανάπτυξη των νεότερων δεδομένων για το άσθμα και τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και την ευθύνη συντονισμού της είχε ο κ.Στ.Λουκίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας, ο οποίος αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα τόνισε «Σωστή διάγνωση και αξιολόγηση του ασθενούς, φαινοτυπική προσέγγιση και ορθολογική χορήγηση των φαρμάκων είναι τα βασικά χαρακτηριστικά για να έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα».

Στη δεύτερη ενότητα του επιστημονικού προγράμματος αναλύθηκε η σημασία συμμόρφωσης των ασθενών στη θεραπεία τους, ενώ τονίστηκε και ο ρόλος των εισπνευστικών συσκευών. Ο συντονισμός της έγινε από τον κ.Ε.Κοσμά, Δ/ντη της Πνευμονολογικής κλινικής ΠΝΟΗ στο νοσοκομείο Metropolitan, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε, πως «Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και έλεγχο των ασθενειών το τρίπτυχο ικανοποίηση-βελτίωση τεχνικής-έλεγχος πάθησης είναι ο κανόνας που πρέπει να ακολουθούν οι ασθενείς και οι επαγγελματίες υγείας.».

Tην εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ) και Αντιπρόεδρος Δ.Σ της ELPEN Α.Ε, κ.Θεόδωρος Τρύφων, ο οποίος μετά το πέρας της εκδήλωσης, ανέφερε: «Από την ίδρυσή της, το 1965, μέχρι και σήμερα, η ELPEN διατηρεί μια πολύ συγκεκριμένη φιλοσοφία, η οποία συνοψίζεται στη συνέπεια, την ποιότητα, την αξιοπιστία και τη δημιουργία εγχώριας προστιθέμενης αξίας. Με πυξίδα τις παραπάνω αρχές, δραστηριοποιούμαστε σε ένα εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, έχοντας αποφασίσει να επενδύσουμε στρατηγικά στον τομέα του αναπνευστικού συστήματος. Η νέα γενιά Elpenhaler® σηματοδοτεί την πρόθεσή μας να διατηρήσουμε τη δυναμική παρουσία μας, διασφαλίζοντας την προοπτική της εταιρείας και των εργαζομένων μας και ενισχύοντας τη συνέπεια και της συνέχεια  που διακρίνει διαχρονικά τη σχέση μας με τον ασθενή, αλλά και με το ιατρικό σώμα. Ενδεικτικό είναι άλλωστε το γεγονός, ότι η εφαρμογή της συνταγογράφησης με δραστική ουσία δεν ανέκοψε την προσπάθειά μας για διαρκή ενίσχυση της επικοινωνίας μας με τους έλληνες γιατρούς στη βάση οικοδόμησης μακροχρόνιων σχέσεων εμπιστοσύνης.».


  10 Ιανουαρίου 2019