Η ELPEN, στο πλαίσιο των συνεχών δράσεων της στήριξης πρωτοβουλιών, που αποδεικνύουν το πλούσιο ταλέντο των νέων στη χώρα μας, ήταν ο μεγάλος χορηγός της μαθητικής εικονικής επιχειρηματικής επιχείρησης “City Explorers” του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας στον διαγωνισμό εικονικών μαθητικών επιχειρήσεων του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ/JA Greece).


Οι μαθητές- επιχειρηματίες πέτυχαν, εν μέσω καραντίνας, να ολοκληρώσουν και να προωθήσουν προς πώληση ένα συλλεκτικό επιτραπέζιο παιχνίδι με κάρτες για παιδιά και ενηλίκους. Μάλιστα, τα έσοδα που θα προκύψουν, θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το παιχνίδι έχει ως κύριο θέμα την πόλη της Καλαμάτας και στόχος του είναι οι παίχτες να ανακαλύψουν, μέσα από τα μάτια της τοπικής κοινωνίας, τις κρυφές πτυχές και τα μυστικά της πόλης με διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο. Στους μαθητές, μέσω του προγράμματος, δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξουν ποικίλες δεξιότητες. Με τους ειδικούς ρόλους που ανέλαβαν, προκειμένου να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα, έμαθαν να είναι πιο επικοινωνιακοί, να λαμβάνουν αποφάσεις με πιο σωστό τρόπο και να διαχειρίζονται καλύτερα τον χρόνο τους.

Οποιαδήποτε επαγγελματική κατεύθυνση και να επιλέξουν για το μέλλον, η ενεργή συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» τους εφοδίασε με ανεκτίμητης αξίας εφόδια. Τους βοήθησε να κατανοήσουν με βιωματικό τρόπο, ότι μία επιχείρηση δεν είναι μία απλή λέξη, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός, που απαιτεί αφοσίωση, πάθος και προσήλωση στον στόχο.