Το δικαίωμα στην εργασία για άτομα με αναπηρία υπερασπίζεται η ELPEN, στηρίζοντας τη διεξαγωγή του Career Fair.4all 2019, της Ημέρας Καριέρας για ανθρώπους με διανοητικά προβλήματα, αισθητηριακές και αναπτυξιακές διαταραχές, καθώς επίσης και στέρηση ερεθισμάτων από το περιβάλλον.  


Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου 2019 στις εγκαταστάσεις «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων. Η διοργάνωσή της έγινε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ethelon, με στόχο την ένταξη στην αγορά εργασίας των ανθρώπων με κάποια μορφή αναπηρίας, καθώς επίσης και την ενδυνάμωση του επαγγελματικού τους προφίλ.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας η ELPEN υποδέχτηκε στο περίπτερό της 14 υποψηφίους, οι οποίοι υπέβαλλαν τα βιογραφικά τους, συζητώντας με τα στελέχη της για τις προοπτικές εργασίας τους, αλλά και τη δυνατότητα ένταξής τους στο εργατικό της δυναμικό. Η προσπάθειά τους για βελτίωση και περαιτέρω εξέλιξη της επαγγελματικής τους πορείας υπήρξε ομολογουμένως εντυπωσιακή. Αξιόλογες ήταν όμως και οι επαγγελματικές τους δεξιότητες, οι οποίες τους καθιστούν αναμφίβολα ανθρώπους με απεριόριστες ικανότητες.

Η ενίσχυση δράσεων για την προαγωγή της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον αποτελεί βασική προτεραιότητα για την ELPEN. Υπηρετώντας εδώ και 54 χρόνια το όραμα του ιδρυτή και Προέδρου της, κ.Δημήτρη  Πενταφράγκα, για διαρκή προσφορά στον συνάνθρωπο, η εταιρεία ακολουθεί ανθρωποκεντρικό τρόπο λειτουργίας σε όλες τις οργανικές δομές της. Στη βάση αυτή, συμμετείχε στο Career Fair.4all 2019, συμβάλλοντας ενεργά στη δημιουργία ίσων ευκαιριών εντός της αγοράς εργασίας και για τους ανθρώπους με αναπηρία.


  18 Απριλίου 2019