Ηχηρό μήνυμα ενάντια στον καρκίνο του μαστού έδωσαν οι εργαζόμενοι της ELPEN, συμμετέχοντας δυναμικά στον 10ο Race for the Cure®, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018 στο Ζάππειο.


Ο αγώνας διοργανώθηκε για 10η συνεχόμενη χρονιά από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής», σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και την έγκριση της αμερικανικής Οργάνωσης Susan G. Komen.

Πρόκειται για δράση, που στοχεύει στη μετάδοση του μηνύματος για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, μια νόσο, από την οποία διαγιγνώσκεται μια στις οκτώ γυναίκες παγκοσμίως. Συγχρόνως, αποτελεί την αφορμή για κάθε γυναίκα που έχει βιώσει την ασθένεια να γιορτάσει τη ζωή της.

Παράλληλα όμως με τη συμβολική σημασία του, ο αγώνας Greece Race for the Cure® έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού τα καθαρά του έσοδα χρηματοδοτούν σε ετήσια βάση τα προγράμματα του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», μερικά από τα οποία είναι τα ομαδικά ψυχοθεραπευτικά προγράμματα, το πρόγραμμα νομικής συμβουλευτικής & ενημέρωσης ασθενών,  το πρόγραμμα ενημέρωσης και δωρεάν κλινικού ελέγχου μαστού σε γυναίκες 20-39 ετών, το πρόγραμμα παροχής πρακτικών συμβουλών για γυναίκες σε θεραπεία, η εκστρατεία ενημέρωσης σε δυσπρόσιτες περιοχές στην Ελλάδα και η τηλεφωνική γραμμή στήριξης.

Η φετινή διοργάνωση περιελάμβανε αγώνα δρόμου πέντε (5) χιλιομέτρων και συμβολικό περίπατο δύο (2) χιλιομέτρων, ενώ τελούσε υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.