Τιμητική διάκριση για την ενεργό στήριξή της στο σπουδαίο έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε) έλαβε η ELPEN στο πλαίσιο εκδήλωσης για τη συμπλήρωση 60 χρόνων «ζωής» και προσφοράς του σωματείου στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου.


Πρόκειται για βράβευση, που πραγματοποιήθηκε ως επιστέγασμα της γόνιμης συνεργασίας που αναπτύχθηκε μεταξύ των δύο φορέων στο πλαίσιο της καμπάνιας «Κίνηση ‘μαστ’ για τον καρκίνο του μαστού». Το πολύτιμο αυτό ταξίδι ζωής πραγματοποιήθηκε σε 18 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας την περίοδο 2016 – 2017 με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ). Στο πλαίσιο αυτό, περισσότερες από 2.500 γυναίκες από ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού είχαν τη δυνατότητα δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου. Η ELPEN στήριξε αποφασιστικά τη σπουδαία αυτή καμπάνια της Ε.Α.Ε, εκφράζοντας έμπρακτα την  ειλικρινή κοινωνική ευαισθησία της, αφού δεν εμπορεύεται, ούτε παράγει ογκολογικά φάρμακα.

Τη σχετική τιμητική διάκριση παρέλαβε η κα.Βάσω Δημητρακοπούλου, Operations Coordinator της ELPEN A.E Φαρμακευτικής Βιομηχανίας, η οποία στον σύντομο χαιρετισμό της ανέφερε «Η ELPEN έχει γυναικεία ψυχή, καθώς η ονομασία της έχει προέλθει από τα αρχικά του ονόματος της αείμνηστης  Ελένης Πενταφράγκα, συζύγου του ιδρυτή και Προέδρου της εταιρείας, κ.Δημήτρη Πενταφράγκα. Στη περίπτωση λοιπόν της «Κίνησης ‘μαστ’»  δύο γυναίκες, η Ε.Α.Ε και η ELPEN συμπορεύτηκαν με βαθιά συνείδηση στη βάση ενός κοινού οράματος. Να μην υπάρχει γυναίκα που να μην γνωρίζει και να μην προλάβει τον καρκίνο του μαστού, μια νόσο, που αποτελεί σήμερα τη συχνότερη κακοήθεια στον γυναικείο πληθυσμό της χώρας μας με την έγκαιρη διάγνωσή της να παρέχει αυξημένες πιθανότητες πλήρους θεραπείας. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, ότι μόνο με την πρόληψη μπορεί να προχωρήσει ο αγώνας ενάντια στον καρκίνο. Και φυσικά ευχή όλων μας είναι να νικήσουμε τον καρκίνο πριν τη συμπλήρωση των 100 χρόνων της Ε.Α.Ε. Το βραβείο αφιερώνεται σε όλους όσους αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στο πεδίο της συγκεκριμένης μάχης.».