Ένα «αλλιώτικο» παιδικό χωρίο, το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, επέλεξε η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία ELPEN για να υλοποιήσει την πρώτη Ημέρα Εθελοντισμού για τους εργαζόμενούς της. Πρόκειται για νέα δράση, που εντάσσεται στο πλαίσιο της Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας και θα υλοποιείται σε ετήσια βάση.


Το όραμα του Προέδρου και ιδρυτή της ELPEN, κ.Δημήτρη Πενταφράγκα, για διαρκή προσφορά στον συνάνθρωπο συνάντησε τη βαθιά ανθρώπινη ιστορία των «μανάδων με ράσα», όπως αποκαλούνται οι γυναίκες που εμπνεύστηκαν το παιδικό αυτό χωριό. 

Συνεπείς στις αξίες της εταιρείας για φροντίδα, συνεργασία και έμπνευση, οι εργαζόμενοι της ELPEN ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο την ανάπλαση των εγκαταστάσεων του Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος. Στο πλαίσιο αυτό, τα άτομα προσέφεραν προσωπική εργασία για περισσότερες από τρεις ώρες, συμβάλλοντας στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των 40 παιδιών του και στηρίζοντας με συλλογικό πνεύμα το σπουδαίο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο που το ίδρυμα επιτελεί. Κατά τη διάρκεια της πρώτης Ημέρας Εθελοντισμού της ELPEN, πραγματοποιήθηκαν εργασίες σχετικές με την ανάπλαση των εγκαταστάσεων της παιδικής χαράς, την αποψίλωση/καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου και τον χρωματισμό των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων των κτιρίων.

Η δράση προκάλεσε συγκίνηση σε όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι την αγκάλιασαν εξαρχής με αγάπη και ειλικρινή διάθεση για προσφορά. Πρωτίστως όμως, γέμισε χαρά τα παιδιά του Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος, που είδαν «την παιδική τους χαρά να φωτίζεται!», όπως αναφώνησαν με ενθουσιασμό στο τέλος της εκδήλωσης. 

Η δυναμική εθελοντική παρουσία των εργαζομένων της ELPEN επιβεβαίωσε τη δυνατή ψυχή της εταιρείας, αυτής, που πατάει γερά στο όραμα του Δημήτρη Πενταφράγκα για διαρκή προσφορά στον συνάνθρωπο. Για τον λόγο αυτό, η ΕLPEN προγραμματίζει για το μέλλον κι άλλες δράσεις που προσφέρουν στην κοινωνία, ενισχύουν τον εθελοντισμό και γεμίζουν το προσωπικό της με όμορφα συναισθήματα.