Με το βραβείο Εξωστρέφειας τιμήθηκε η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία ELPEN κατά τη διάρκεια του ετήσιου forum Creative Greece Awards 2018, που διοργάνωσε ο εκδοτικός οργανισμός New Times Publishing στις 21 Μαρτίου 2018  σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.  Πρόκειται για αναγνώριση επιχειρηματικής αριστείας, που απονεμήθηκε στην εταιρεία για τις υψηλές επιδόσεις της στους τομείς των εξαγωγών και της διεθνούς ανάπτυξης.  


Έναν άξιο πρεσβευτή του Ελληνικού Φαρμάκου στις αγορές του εξωτερικού σηματοδοτεί η ELPEN με περισσότερα από 30 σκευάσματά της να ταξιδεύουν σε 17 χώρες της Ευρώπης και 40 παγκοσμίως. Στο πλαίσιο αυτό, διακρίνεται για την έντονη εξαγωγική της δραστηριότητα, εισπράττοντας παγκόσμια αναγνώριση για την ποιότητα και τη θεραπευτική αποτελεσματικότητα των φαρμάκων που φέρουν την υπογραφή της.

Η διεθνής αυτή καταξίωσή έχει οδηγήσει στην αναγνώρισή των σκευασμάτων της ως εφάμιλλα των αντίστοιχων προϊόντων που κυκλοφορούν οι πολυεθνικές εταιρείες.  Ενδεικτικό είναι επίσης το γεγονός, ότι διατηρεί μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης με χώρες της Ασίας και της Άπω Ανατολής, που χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερα αυστηρές και  αδιάβλητες διαδικασίες αδειοδότησης και εμπορίας φαρμάκων.

Με κέντρο στρατηγικής ανάπτυξης για την Ευρώπη τη Γερμανία, η ELPEN προχώρησε το 2012 στην ίδρυση της θυγατρικής της, ELPEN Pharma GmbH, στοχεύοντας στην ανάδειξή της σε αναγνωρίσιμη δύναμη και στη γερμανική φαρμακευτική αγορά. Η μέχρι σήμερα πορεία της έχει ξεπεράσει κάθε αρχική προσδοκία, αφού αναγνωρίζεται ήδη ως φερέγγυος πάροχος φαρμακευτικών θεραπειών από το γερμανικό σύστημα υγείας.

Η σπουδαία τεχνογνωσία και η υψηλή ποιότητα των σκευασμάτων της έχει επίσης οδηγήσει στη δημιουργία μακροπρόθεσμων επιχειρηματικών συνεργασιών με διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες για την παραγωγή προϊόντων τους στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, αλλά και την προώθησή τους στην ελληνική αγορά.

Η εξωστρέφεια που αναπτύσσει η ELPEN τα τελευταία χρόνια δημιουργεί αναμφίβολα μια σημαντική νότα αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα της χώρας μας, καθώς επισημαίνει την αναπτυξιακή δυναμική της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας, αλλά και τον κρίσιμο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην ανάταξη της εθνικής μας οικονομίας.

 


  25 Μαρτίου 2018