Δυναμική είναι η παρουσία της ELPEN στην έκθεση για τα 160 χρόνια της ελληνικής βιομηχανίας, που πραγματοποιείται από  την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Πρόκειται για μια μεγάλη ιστορική αναδρομή, που στόχο έχει την ανάδειξη της βιομηχανικής ανάπτυξης στην Ελλάδα κατά την περίοδο 1860-1970, καθώς επίσης και την εξέλιξή της μέχρι σήμερα.


Το συναρπαστικό αυτό ταξίδι στην ελληνική βιομηχανία υλοποιείται με αφορμή τα «160 χρόνια Γκάζι», τη συμπλήρωση δηλαδή 160 χρόνων από την ίδρυση του εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας και θα διαρκέσει μέχρι και τις 25 Μαρτίου 2018. Ο επισκέπτης της έκθεσης έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για περισσότερες από εκατό πρωτοπόρες εταιρείες, που έφεραν τη βιομηχανική ανάπτυξη στην Ελλάδα  και προέρχονται από σημαντικούς κλάδους (μετάλλου, χημικών, φαρμάκων, οικοδομικών υλικών και υλών, ενέργειας, τροφίμων και ποτών, κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης, καπνού και επίπλου).

Η έκθεση φιλοξενεί επίσης περισσότερα από 800 μηχανήματα και αντικείμενα που σχετίζονται με την παραγωγική δραστηριότητα της κάθε εταιρείας, καθώς επίσης και πρώτες ύλες, φωτογραφίες, διαφημίσεις, σπάνια έγγραφα και οπτικοακουστικό υλικό. Στο πλαίσιο αυτό, η ELPEN συμμετείχε  με μια αυτόματη μηχανή για την παρασκευή καψουλών και ένα μηχάνημα σφραγίσματος γυάλινων συσκευασιών, που τοποθετούνται χρονικά στη δεκαετία του 1970.


  20 Ιανουαρίου 2018