Η ELPEN τιμήθηκε για την ουσιαστική στήριξή της στο νοσοκομείο «Η Σωτηρία» σε πρόσφατη εκδήλωση,  που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Πνευμονολογίας, παρουσία του Διοικητή του νοσοκομείου, κ. Π. Λυριντζή, της Διευθύντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας και της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής, καθώς επίσης και Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας, κ.Μ.Γκάγκα, του καθηγητή Πνευμονολογίας, κ.Ν.Κουλούρη, του πρώην διευθυντή της 6ης Πνευμονολογικής Κλινικής και υπευθύνου του Μουσείου, κ.Μ. Τουμπή, του Αντιπροέδρου Δ.Σ. της ELPEN A.E και Προέδρου της Π.Ε.Φ, κ.Θεόδωρου Τρύφων, των διευθυντών και γιατρών των πνευμονολογικών κλινικών του νοσοκομείου, καθώς επίσης και στελεχών  της φαρμακευτικής εταιρείας ELPEN.


Την εκδήλωση χαιρέτισε ο κ.Π. Λυριντζής, ο οποίος παρουσίασε το έργο και τις δραστηριότητες του νοσοκομείου. Στη συνέχεια, η κα.Μ. Γκάγκα αναφέρθηκε στη διαχρονική προσφορά της ELPEN στις πνευμονολογικές κλινικές και συνολικά στο «Η Σωτηρία», ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αξία και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με τα στελέχη της. Ο κ.Ν. Κουλούρης ανέλυσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα τα πανεπιστήμια και οι ιατρικές σχολές, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας με φορείς του ιδιωτικού τομέα και επισημαίνοντας, πως η ELPEN αποτελεί μία πηγή αποφασιστικής στήριξης για τον σκοπό αυτό.

Ο κ.Μ. Τουμπής παρουσίασε το έργο ανάδειξης και συντήρησης του Μουσείου Πνευμονολογίας, καθώς επίσης και το πλούσιο υλικό, που φυλάσσεται εκεί, ενώ ο κ.Τρύφων ανέλυσε τις δυσκολίες της φαρμακευτικής αγοράς, τονίζοντας την ανάγκη υποστήριξης των ελληνικών εταιρειών. Παράλληλα, παρουσίασε προτάσεις διαφυγής από το αδιέξοδο, στο οποίο βρίσκονται σήμερα η φαρμακευτική βιομηχανία, τα νοσοκομεία και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Η εκδήλωση έκλεισε με ξενάγηση στο Μουσείο Πνευμονολογίας, το οποίο στεγάζεται σε ένα κτίριο ιδιαίτερης αισθητικής αξίας, που ανεγέρθηκε το 1917.  Η δημιουργία του ξεκίνησε από τους εργαζόμενους  ως μια προσπάθεια συγκέντρωσης του μεγάλου αριθμού εκθεμάτων από τον ένα αιώνα λειτουργίας του νοσοκομείου «Η Σωτηρία».

Με βαθιά επίγνωση της ευθύνης της απέναντι στην κοινωνία, η ELPEN προσφέρει διαχρονική στήριξη στο κλινικό έργο της ιατρικής κοινότητας, αντιλαμβανόμενη τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργεί σήμερα  ο περιορισμός των δημοσιονομικών πόρων στη χώρα μας. Η προσφορά στον τομέα της έρευνας αποτελεί επίσης έναν από τους πυλώνες, στους οποίους βασίζεται το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της. Στο πλαίσιο αυτό, η ενίσχυση του ερευνητικού δυναμικού της Ελλάδας αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας στην πορεία που χαράσσει εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα με πυξίδα  το όραμα του ιδρυτή και Προέδρου της, κ.Δημήτρη Πενταφράγκα για διαρκή προσφορά στον συνάνθρωπο.


  20 Ιανουαρίου 2018