Η ELPEN αναγνωρίζει την κρίσιμη συμβολή των Ελλήνων Φαρμακοποιών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, γι’ αυτό και στηρίζει διαχρονικά δράσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη του φαρμακείου. Στο πλαίσιο αυτό, το τμήμα Consumer Health Care της πρωτοπόρου Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας συμμετείχε με τα προϊόντα ALMORA plus, NeuroAge και Rontamil στο 17ο φαρμακευτικό συνέδριο PHARMApoint, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 14 & 15 Οκτωβρίου 2017. Κεντρικό θέμα της διημερίδας ήταν «Το φαρμακείο  στο…μικροσκόπιο».


Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια του κλάδου, καθώς συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της κοινότητας τόσο των φαρμακοποιών, όσο και των φαρμακευτικών εταιρειών. Η διοργάνωσή του έγινε από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης με την αιγίδα των τμημάτων Φαρμακευτικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της διημερίδας πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες επιστημονικές ομιλίες ιατρικού, ακαδημαϊκού και φαρμακευτικού ενδιαφέροντος. Στο πλαίσιο αυτό, η ELPEN χορήγησε τη  διάλεξη της  Δρ. Μαρίας Σκουρολιάκου με θέμα «Αλληλεπιδράσεις Φαρμάκων – Διατροφής, ρωτήστε τον φαρμακοποιό σας».

 

 


  25 Οκτωβρίου 2017