Με την εξαιρετικά τιμητική διάκριση Life Achievement Award βραβεύτηκε ο κ. Δημήτρης Πενταφράγκας, Πρόεδρος και Ιδρυτής της ELPEN, για την σπουδαία συμβολή του στον τομέα του φαρμάκου. Πρόκειται για βραβείο επιχειρηματικής αριστείας, που απονεμήθηκε στον κ.Πενταφράγκα για την πρωτοπορία και το επιχειρηματικό του ήθος, τη συμβολή του στη φαρμακευτική έρευνα και καινοτομία και τη διαχρονική αφοσίωσή του στον συνάνθρωπο. Η απονομή έγινε στις 13 Σεπτεμβρίου 2017 στο πλαίσιο της εκδήλωσης Healthcare Business Awards, παρουσία σημαντικών εκπροσώπων από το χώρο της υγείας.


Η παραλαβή της τιμητικής διάκρισης «Life Achievement Award» προς τον Δημήτρη Πενταφράγκα έγινε από τον Σύμβουλο Διοίκησης της ELPEN, κ. Κωνσταντίνο Ιωαννίδη, ο οποίος τόνισε: «Με τη φιλοσοφία ‘Αγάπα την εργασία σου, αγαπάς το συνάνθρωπό σου’, αποδεικνύεται η έμπρακτη αγάπη του κ. Πενταφράγκα για την εργασία του και μέσα από αυτήν για την προσφορά στον συνάνθρωπο. Ο κ. Πενταφράγκας, εμφορούμενος από αγάπη για την πατρίδα και τον τόπο του, το Φυλάκιο Ορεστιάδας και όντας και ο ίδιος φαρμακοποιός, είχε από το 1965 το όραμα να δημιουργήσει μια ελληνική φαρμακευτική εταιρεία ευρωπαϊκών προδιαγραφών. 52 χρόνια μετά μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι ξεπέρασε το στόχο του, αλλά συνεχίζει αδιάλειπτα τον αγώνα του».

Γεννημένος το 1935 στον Έβρο, ο Δημήτρης Πενταφράγκας προχώρησε στην ίδρυση της ELPEN, ορμώμενος από το όραμά του για διαρκή προσφορά στον συνάνθρωπο. Η ονομασία που έδωσε στο δημιούργημα του προήλθε από τη συντομογραφία του ονοματεπώνυμου της συζύγου του, Ελένης Πενταφράγκα, η οποία αποτέλεσε πολύτιμο στήριγμά του μέχρι τον αδόκητο θάνατό της. Ξεκινώντας με περιορισμένους πόρους από ένα χώρο 25 τ.μ στο κέντρο της Aθήνας, δημιούργησε μια Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, η οποία διακρίνεται σήμερα στις πρώτες θέσεις της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς, αποτελώντας έναν άξιο πρεσβευτή του  Ελληνικού Φαρμάκου στις διεθνείς αγορές.  Ο Δημήτρης Πενταφράγκας αναγνωρίζεται σήμερα ως μια σπουδαία επιχειρηματική φυσιογνωμία της χώρας μας, αφού έθεσε τις βάσεις για την παραγωγή επώνυμων Ελληνικών Φαρμάκων, προσφέροντας σπουδαίο έργο στη δημόσια υγεία,  την ιατροφαρμακευτική κοινότητα, την κοινωνία και την εθνική οικονομία.


  20 Σεπτεμβρίου 2017