Εκκληση στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αφήσει τους πειραματισμούς με τις τιμές των φαρμάκων, απηύθυνε σε έντονο ύφος ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας κ. Θεόδωρος Τρύφων μιλώντας την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, σε εκδήλωση της Stat Bank με θέμα "Υγεία- Φάρμακο – Ομορφιά 2013".


Είναι η ώρα να κοιτξουμε και το θέμα του όγκου είπε ο κ. Τρύφων, ενώ ζήτησε για ακόμη μία φορά, ισότιμη συμμετοχή από όλους τους παρόχους υγείας και όχι μόνο από την φαρμακοβιομηχανία, στην μείωση της δαπάνης.

Υπογράμμισε ότι από τα 2 δις ευρώ που έχει προυπολογισθεί η φαρμακευτική δαπάνη για το 2014, οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες διεκδικούν το 35%.

Αναφορικά με θέματα ανάπτυξης, ο κ. Τρύφων, επεσήμανε ότι «εδώ και τρία χρόνια- για να μην πούμε 13», είπε χαρακτηριστικά- «οι επιχειρήσεις δεν κάνουν τίποτε άλλο από crisis management, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα για στρατηγική ανάπτυξης. Εάν συνεχίσουμε να λύνουμε προβλήματα και να είμαστε στην λογική του crisis management», συνέχισε,« η χώρα δεν θα έχει καμία ελπίδα». Βρισκόμαστε σε καθεστώς περιορισμένων πόρων, κατέληξε, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμελήσουμε την πρόληψη.

 


  14 Νοεμβρίου 2013