Στα 50 χρόνια λειτουργίας της η ELPEN επιδιώκει την ανάπτυξη σχέσεων αμοιβαίας συνεργασίας και εμπιστοσύνης με το Ελληνικό Φαρμακείο, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή του στην παροχή υψηλών επιστημονικών υπηρεσιών στον Έλληνα ασθενή. Σε συνέχεια των αντίστοιχων συναντήσεων που υλοποιήθηκαν επιτυχώς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, κατά τις οποίες συμμετείχαν συνολικά περισσότεροι από 1.000 φαρμακοποιοί, η ELPEN διοργάνωσε την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014 ενημερωτική εκδήλωση στα Χανιά Κρήτης.


Η ανάγκη επαναπροσδιορισμού της θέσης του Έλληνα Φαρμακοποιού και η διασφάλιση του κύρους του στο σύγχρονο ελληνικό κοινωνικοοικονομικό σύστημα τονίστηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το τμήμα Consumer Health Care της ELPEN για τους φαρμακοποιούς των Χανιών. Η εκδήλωση υλοποιήθηκε υπό την Αιγίδα των Φαρμακευτικών Συλλόγων Χανίων και Ρεθύμνου και συγκέντρωσε υψηλό ενδιαφέρον. Στο πλαίσιο αυτής, χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων, κ. Εμμανουήλ Κατσαράκης, ο Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου, κ. Κωνσταντίνος Βαρδιάμπασης και η κ. Κίττυ Κυζιρίδου, Διευθύντρια Τμήματος Consumer Health Care ΕLPEN A.E , ενώ ομιλητές ήταν οι κκ. Βασίλης Πενταφράγκας, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων ΕLPEN A.E, Έφη Θωμά, Product Manager Respiratory ΕLPEN A.E. Από την ιατρική κοινότητα παρευρέθηκε o κ. Βασίλειος Βαγενάς, Ειδικός Νευρολόγος, Διευθυντής Νευρολογικής Κλινικής Γ.Ο.Ν.Κ. «Άγιοι Ανάργυροι» - Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής Εταιρείας Alzheimer Αθηνών.

Αναφερόμενος στη φαρμακευτική πολιτική και το Ελληνικό φάρμακο ο κ.Πενταφράγκας τόνισε τα εξής:
«Εμείς, οι άνθρωποι της ELPEN, πιστεύουμε ότι το μέλλον όλων μας εξαρτάται από την υπευθυνότητα και τη στάση του καθενός μας σήμερα. Ότι οφείλουμε καθημερινά να αγωνιζόμαστε για τα αριστεία, να βελτιώνουμε συνεχώς όσα γνωρίζουμε να κάνουμε καλά και να αναζητούμε με πάθος τις προκλήσεις του αύριο. Πιστεύουμε ότι τα επώνυμα ελληνικά φάρμακά αποτελούν μέρος της λύσης τόσο για τα θέματα των φαρμακευτικών δαπανών, όσο και για την πολυπόθητη οικονομική ανάπτυξη, γιατί:

  • Έχουν ταυτότητα προέλευσης, είναι ποιοτικά, ασφαλή και αποτελεσματικά.
  • Αποτελούν την οικονομικά συμφερότερη επιλογή για τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και τους πολίτες.
  • Η αξία τους παραμένει στην Ελλάδα και αναπαράγει ανάπτυξη.

Γνωρίζουμε και παράγουμε καλά επώνυμα φάρμακα, γενόσημα και πρωτότυπα. Αποτελεσματικά και οικονομικά φάρμακα με ταυτότητα και την εγγύηση της ELPEN. Γνωρίζουμε και δημιουργούμε διαρκώς εγχώριες προστιθέμενες αξίες σε κάθε δραστηριότητα μας. Αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε τους συνεργάτες μας. Στεκόμαστε μαζί με όλους όσους καθημερινά συμβάλουν και υπηρετούν τη δημόσια υγεία, δίπλα στους γιατρούς και το φαρμακείο και σας θέλουμε συμπαραστάτες στις προσπάθειες μας, για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας. Το κάνουμε σχεδόν 50 χρόνια και θα συνεχίσουμε, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη, με γνώμονα τις θεμελιώδεις αρχές της εταιρείας μας, τις αξίες και τη φιλοσοφία του ιδρυτή και δημιουργού της ELPEN.»

Η κα Κυζιρίδου τόνισε, ότι «η συνεργασία της ELPEN με τον φαρμακοποιό έχει ως στόχο την παροχή υψηλών επιστημονικών υπηρεσιών στον Έλληνα ασθενή ο οποίος έχει πληγεί από τις αναποτελεσματικές πολιτικές των τελευταίων ετών όπως άλλωστε και το ίδιο το φαρμακείο που το 2014 βρέθηκε υπό μεγάλη πίεση. Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και ο χρόνος είναι κατάλληλος ώστε να αναδειχθεί η δυναμική του φαρμακείου αρκεί να αξιοποιηθούν πέντε καίριες παράμετροι: η οργάνωση και εφαρμογή νέων καινοτόμων διαδικασιών, η ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών κατηγοριών και υπηρεσιών, η συνεχής κατάρτιση και εκπαίδευση, η επιστημονική προσέγγιση και ενημέρωση του ασθενή – καταναλωτή αλλά και ο επαναπροσδιορισμός της θέσης του στο σύγχρονο ελληνικό κοινωνικοοικονομικό σύστημα.»

Την παγκοσμίου εμβέλειας ελληνική καινοτομία, συσκευή εισπνοών Elpenhaler® παρουσίασε η κα Θωμά, εφευρέτης της οποίας είναι ο Πρόεδρος της ELPEN Δημήτριος Πενταφράγκας και η οποία αποτελεί την αφορμή για τη δημιουργία της θυγατρικής ELPEN PHARMA Gmbh στην Γερμανία. Χάρη στον πρωτοποριακό και καινοτόμο σχεδιασμό της προστατεύεται με διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε περισσότερα από 80 χώρες, έχει εγκριθεί σε 27 Ευρωπαϊκές χώρες και κυκλοφορεί σε 7 εξ' αυτών. Η κα Θωμά παρουσίασε επίσης την μελέτη "ANASA" η οποία εκπονήθηκε για την καταγραφή της ικανοποίησης των ασθενών για τις συσκευές εισπνοών και η οποία κατέγραψε σαφή υπεροχή του Elpenhaler® λαμβάνοντας την υψηλότερη μέση συνολική βαθμολογία έναντι των άλλων συσκευών εισπνοής. Στην μελέτη "ANASA", συμμετείχαν 560 ενήλικες ασθενείς με Άσθμα και 561 με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), σε 79 διαφορετικά κέντρα.

Ο Ειδ. Νευρολόγος κ. Βαγενάς, αναφέρθηκε στο σύγχρονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υγιείς ενήλικες, τη μείωση της πνευματικής διαύγειας και της μνήμης, κυρίως λόγω του έντονου τρόπου ζωής, του στρες και της κούρασης και εστίασε στη σημασία της προληπτικής δράσης σημειώνοντας, ότι «τα εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής για τη μνήμη όπως το NeuroAge, μπορούν να δώσουν ικανοποιητικές προληπτικές λύσεις ενισχύοντας αποτελεσματικά τη συγκέντρωση, τη μνήμη, τη μάθηση και τη λογική.»


  24 Οκτωβρίου 2014