Η ELPEN βραβεύτηκε για την επιτυχημένη  επιχειρηματική της δράση κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και τον διαρκή της προσανατολισμό της στην ανάπτυξη, την εξωστρέφεια και την καινοτομία από τον Οργανισμό Active Business Publishing με την υποστήριξη της STAT BANK στην ετήσια Συνάντηση Επιχειρηματικής Αριστείας «Salus Index 2014» που πραγματοποιήθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2014.


Από την πρώτη θέση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας η ELPEN υπηρετεί εδώ και 50 χρόνια μια υγιή επιχειρηματική δράση, παραμένοντας προσηλωμένη στη φροντίδα της υγείας του ασθενούς και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην απασχόληση και την εθνική οικονομία. Με εξαγωγική δραστηριότητα 30 σκευασμάτων υψηλής θεραπευτικής αξίας σε 27 ευρωπαϊκές χώρες και 60 παγκοσμίως εκπροσωπεί επάξια το Ελληνικό Φάρμακο στο εξωτερικό. Η δημιουργία των δύο θυγατρικών της στη Γερμανία και τη Σουηδία επιβεβαιώνει τη στρατηγική επέκτασης που ακολουθεί, προωθώντας ισχυρές συνεργασίες σε όλο τον κόσμο.

Στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και Αντιπρόεδρος της ELPEN αναφέρθηκε στην ανάγκη χάραξης μίας σταθερής πορείας με κοινούς στόχους μεταξύ πολιτείας και επιχειρηματικής κοινότητας, τονίζοντας τα εξής, «Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, υπέστη βίαιη και οριζόντια προσαρμογή με άδικα μέτρα και παρενέργειες που δυστυχώς δεν υπολογίστηκαν από τους κυβερνώντες στη ζυγαριά "τι εξοικονομήθηκε, τι χάθηκε" για τα δημόσια ταμεία. Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία μπορεί να καλύψει πάνω από το 70% των φαρμακευτικών αναγκών της χώρας, προσφέροντας ποιοτικά φάρμακα, σε χαμηλές τιμές και μικρή συμμετοχή για τους ασθενείς.»

Ο κ.Βασίλης Πενταφράγκας, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της ELPEN παραλαμβάνοντας το βραβείο σημείωσε τα εξής: «Αποτελεί μεγάλη τιμή η συγκεκριμένη βράβευση για την ELPEN, η οποία στα 50 χρόνια της ιστορίας της έχει αναπτύξει σημαντική τεχνογνωσία στην παραγωγή επώνυμων, αξιόπιστων, καινοτόμων και ποιοτικών ελληνικών φαρμάκων. Η ELPEN επέδειξε αντοχή στην κρίση που ξεκίνησε το 2009, μια πολυεπίπεδη κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά κυρίως κρίση ταυτότητας, αξιών και κουλτούρας, αντιμετωπίζοντάς την με ευθύνη, προσήλωση στην έρευνα και εξαγωγικό προσανατολισμό. Αναμφίβολα, η συγκεκριμένη διάκριση αντανακλάται σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας μας, οι οποίοι με την αφοσίωσή τους στην φιλοσοφία της ELPEN αποτελούν τον καθρέφτη της υψηλής ποιότητας των προϊόντων και της δυναμικής πορείας της.»


  18 Νοεμβρίου 2014